Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:54 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, din nou în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă (rechizitoriu)

ro

27 Jan, 2016 00:00 2057 Marime text


Viceprimarul Gabi Stan şi alţi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa sunt bănuiţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky se vor afla vineri în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Motivul? Cei doi au atacat, cu contestaţie, decizia din data de 11 ianuarie a judecătoarei Mariana Ghena, de la Curtea Supremă, învestită cu soluţionarea cauzei, prin intermediul căreia s-a dispus menţinerea lor sub control judiciar.
 
Decizia de vineri va fi definitivă.
 
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky au fost trimişi în judecată pe data de 9 decembrie 2015 de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
Fostul primar al municipiului Constanţa este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Asta în timp ce în sarcina lui Strutinsky s-au reţinut trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acest dosar au mai fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, viceprimarul municipiului Constanţa, bănuiţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 
 
La termenul din data de 15 ianuarie, Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în acest dosar, unde experţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au calculat un prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 8 februarie 2016.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătoarea Mariana Ghena, învestită cu soluţionarea cauzei, a fost, în perioada 1990 - 1991, judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 
Fostul primar al municipiului Constanţa mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - octombrie 2008 şi în Dosarul Terenurilor din Mamaia - aprilie 2015.
 
Sorin Strutinsky este judecat într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, unde omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
Citeşte şi 

Surse - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro Constanţa a decis! Se constituie parte civilă în megadosarul Mazăre - Strutinsky

Exclusiv! Calcul DNA Radu Mazăre, în rolul inculpatului pentru a treia oară - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro (rechizitoriu + referat DNA)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 27 Jan, 2016 00:37 Ba dau astia termene pe banda..dar o solutie definitiva nimic