Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:01 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Mesajul unei românce Protest în Spania. „Da, tată, acum suntem aici, şi mie îmi pasă!!!”

ro

04 Feb, 2017 19:01 1286 Marime text
Manifestații de solidaritate cu românii au loc şi în Spania, la Zaragoza. Pe un grup de Facebook al românilor din Spania au fost postate câteva imagini.

„Da, tată, acum suntem aici, şi mie îmi pasă!!!”, se arată pe una dintre pancartele pe care le au protestarii.

În cele ce urmează vă prezentăm un mesaj publicat pe Facebook:

"Am citit multe reacții legate de protest pe diverse grupuri de români din Spania. Este clar că știm deja cu toții ce se întâmplă în România și e și mai clar că fiecare are deja propria lui părere.Eu vă scriu acum doar pentru că simt că este responsabilitatea mea. De ce? Am 22 de ani. Am terminat facultatea în România și am venit în Barcelona pentru a-mi continua studiile de master. De ce aici? Pentru că e mai bine. Știți cu toții răspunsul ăsta. Pentru că România nu e țara care să ne ofere ce e mai bun.

Indiferent cu ce vă ocupați acum, aici, motivul pentru care ați plecat de acasă, la 3000 de km, este același. Pentru mai bine. Și nu îmi spuneți că v-a fost ușor. Eu am 22 de ani și nu mi-a fost. Deși am lăsat acasă doar părinții și prietenii. Și deși am venit aici știind că mă voi întoarce curând. Nu vreau să îmi imaginez cum a fost pentru unii să își lase copiii, soții, soțiile. Nu vreau să îmi imaginez cum a fost să zici într-o zi „trebuie să îmi las toată viața, pentru că „acasă” nu îmi mai oferă nimic”. Nu vreau să îmi imaginez cum a fost ca într-o zi să fie nevoie să o iei de la zero printre străini.

E adevărat că poate pentru unii Spania a devenit o casă mai mult decât România. Și nu e deloc de condamnat. „Acasă” este în general acolo unde îți e bine, unde te simți în siguranță și unde ești fericit. Dar știu și că, pentru mulți, chiar dacă Spania este o a doua casă, mai bună, România rămâne locul în care vă fuge inima cel mai des. Și e normal.

Ce se încearcă acum în România înseamnă pur și simplu distrugerea oricărei urme de speranță că acolo s-ar mai putea schimba ceva în bine. Și cei mai mulți au înțeles asta. Românii din toată Europa și din toată lumea au înțeles că trebuie să iasă în stradă și ei, chiar dacă sunt departe, pentru a le arăta politicienilor că sfidarea asta nu poate continua la nesfârșit. Pentru că noi, toți cei de aici, știm cum e să trăiești și într-o țară normală. Pentru că am văzut că la alții se poate.

Continuați să ieșiti! Democrația înseamnă voința poporului. Ei vor să uităm asta. Dar trecutul ăla comunist în care ți-era frică să zici ce gândești nu ne lasă. Ei se uită cu scârbă la oamenii care ies în stradă, intimidează jurnaliștii care scriu adevărul și plătesc huligani ca să spargă protestele și să demonstreze că de fapt românii sunt niște animale necivilizate.

Nu vă faceți de râs țara dacă ieșiti și protestați. Dimpotrivă. Faceți pancarte și în spaniolă și arătați-le oamenilor de aici că românii nu sunt toți niște hoți așa cum cred ei. Demonstrați-le că românii luptă împotriva corupției și că s-au săturat să fie furați. S-au săturat să plece de acasă și să-și vadă părinții și copiii de două ori pe an din cauza unor conducători care nu se mai satură.

Protestul nu e doar împotriva lui Dragnea și împotriva PSD-ului. Protestul e împotriva unei legi care le permite tuturor să fure! Protestul e împotriva legalizării hoției. Protestul e împotriva unor oameni care vor să scuipe pe orice urmă de normalitate a mai rămas în țara aia.

Ieșiți în stradă și arătați-le că românii nu sunt proștii lor. Că știm ce vor și că este dreptul nostru să murim cu ei de gât. Nu sunteți singuri. Toată lumea vă susține. Dacă și bulgarii au organizat un protest de susținere duminică, dacă și alții cred că trebuie să lupte alături de noi, haideți și voi! Nu lăsați România acum. Nu din cauza țării ați plecat. Ci din cauza lor! Haideți să le arătăm că ne-am săturat!

Mai avem nouă zile la dispozitie să îi facem să abroge legea. Cele mai importante nouă zile din istoria recentă a României. Hai!

#neamunit #vedetoatalumea #rezistăm #nouăzile", potrivit mesajului postat pe Facebook.


Sursa foto: Facebook
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii