Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA, dezamăgiți și lezați grav de noua lege a pensiilor

ro

21 Nov, 2023 11:14 667 Marime text
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Federația SanatateaSalariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate. 

Poytrivit unui comunicat al Biroului Național Sindical, amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

„Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă.
Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante.
Decidenții politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele și cu impact major asupra vieții românilor“ - au precizat sindicaliștii.

Citește și: 

Ministrul Muncii„Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur - în 2024 pensiile românilor vor crește!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii