Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Matei Dragomir instrumentează dosarul Anastasiei Tănase

ro

21 Oct, 2010 00:00 4883 Marime text
anastasia_-_accident.jpgInstitutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ a cerut toate documente medicale legate de acest caz.

Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, accidentat grav, în seara zilei de 24 august, de maşina Simona Anastasia Tănase, beneficiază de ajutorul financiar al unei fundaţii pentru a-şi procura o proteză ortopedică. Deşi apărătorii bărbatului spun că în acest caz a fost efectuată expertiza, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au ţinut să infirme această afirmaţie.

„În perioada imediat următoare o să-mi pun o proteză provizorie, apoi una definitivă. Deşi costurile medicale sunt mari, între 15 şi 20.000 de euro, îmi pot permite protezarea graţie ajutorului oferit de o fundaţie al cărei nume nu-l pot spune acum“, ne-a mai declarat Gheorghe Chioaru. La rândul său, unul dintre avocaţii preşedintelui Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România spune că a fost făcută expertiza, însă nu se cunosc, momentan, rezultatele. „Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» a solicitat atât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, cât şi Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală punerea la dispoziţie a tuturor documentelor eliberate în acest caz. (...) Din informaţiile pe care le avem, singura care nu a dat o declaraţie completă este domnişoara Tănase (n.r. Simona Anastasia Tănase)“, mai arată avocatul. Tot potrivit acestuia, până în acest moment, nu a fost întreprinsă nicio acţiune pentru ca dosarul acestui accident rutier să fie strămutat la un Parchet de pe lângă un alt Tribunal. În cazul în care aceste demersuri vor fi puse în aplicare, singurii care pot decide cine va judeca dosarul sunt magistraţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. „Pentru a strămuta dosarul, trebuie să avem o bază solidă“, a mai explicat avocatul. Procurorul de caz Matei Dragomir, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a infirmat spusele apărătorilor lui Chioaru. „Nu s-a făcut nicio expertiză. Când se va face, rezultatul va fi trimis părţilor implicate. (...) Dosarul nu este unul complex“, a spus procurorul Matei Dragomir. După cum precizam şi în ediţiile trecute, trei experţi vor încerca să stabilească cu exactitate circumstanţele care au dus la producerea accidentului rutier, din faţa Teatrului Fantasio, în urma căruia Gheorghe Chioaru a rămas fără un piciorul stâng. Nu este de omis faptul că preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a acţionat în instanţă familia Tănase, căreia îi cere un milion de euro cu titlul de daune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 21 Oct, 2010 08:18 e nasul lui palaz prefectul