Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printu Zlate, condamnat de Tribunal

ro

10 Apr, 2009 03:06 2791 Marime text

Printul_palatul_justitiei.jpgSentinţa este de şapte ani de închisoare, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă

Cunoscuta telenovelă „Regina" pare să se fi mutat la Curtea de Apel Constanţa. Cel puţin, aceasta este concluzia care se desprinde din dosarul care îl priveşte pe Prinţu Zlate, un tânăr condamnat la ani grei de închisoare, pentru tâlhărie, care neagă acuzaţiile ce i s-au adus. Numele celor implicaţi par să fie împrumutate de la personajele cunoscutului serial.

Prinţu Zlate nu s-a născut într-o zi obişnuită. Unii chiar ar spune că ziua respectivă prevesteşte un destin mare pentru cei născuţi în ea, ba chiar că ar fi cu tâlc. Din datele existente în dosarul numărul 602/212/2008, aflat pe rolul Secţiei Penale a Curţii de Apel Constanţa, reiese că Prinţu a venit pe lume pe 24 decembrie 1989, în Tulcea. Ulterior, firele vieţii l-au adus în Constanţa, unde Zlate a încercat să-şi clădească un viitor. Într-adevăr, se pare că destinul tânărului este unul aparte. La nici 20 de ani, Prinţu a fost condamnat la şapte ani de închisoare, pentru tâlhărie. Povestea faptelor sale începe în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2007.

„Dacă mârâi, te omor"

Potrivit anchetatorilor, la acea dată, în jurul orei 4.00, a pătruns în curtea unui anume Pascale Pascale, pentru a fura mai multe bunuri. Din nefericire pentru el, după ce a escaladat gardul şi a pătruns în holul locuinţei pe care o alesese, a fost prins de membrii familiei, astfel că nu a putut să fure nimic. Totuşi, sorţii i-au zâmbit, pentru că a reuşit să scape. Încurajat de acest gând, dar nemulţumit de rezultatele acţiunii sale, Prinţu s-a gândit să-şi încerce din nou norocul în noaptea respectivă. La aproximativ o oră de la primul eşec, Prinţu Zlate a intrat, conform anchetatorilor, în Hotelul Cora, din Constanţa, a afirmat că vrea să ocupe o cameră, însă a profitat de neatenţia recepţionerei pentru a acţiona. Tânărul i-a pus cuţitul la gât femeii şi i-a spus, scurt şi la obiect, „dacă mârâi, te omor". Sub presiunea cuţitului, recepţionera i-a dat suma de 1.176 de lei, proveniţi din încasări, şi cei 270 de lei pe care îi avea în portofel. Mai mult, instanţa a reţinut că atacatorul a pus-o pe victimă să caute prin sertare, pentru a nu lăsa amprente. Nu a trecut mult şi Prinţu Zlate a lovit din nou. În dimineaţa zilei de 9 ianuarie, tânărul ales al sorţii a pătruns într-o agenţie imobiliară, de unde a furat o geantă în care se afla un mobil Samsung şi suma de 350 de lei. Poliţiştii au stabilit că, după comiterea furtului, Prinţu a aruncat poşeta. Iar faptele sale nu se opresc aici. S-ar părea că tânărul a prins curaj în urma succeselor repurtate asupra victimelor sale, astfel că s-a decis să-şi forţeze norocul.

Prins de Tizu şi Buzăeanu

În aceeaşi zi, Prinţu Zlate s-a dus la Andante Cafe, unde a comandat două cafele, a profitat de neatenţia barmanului, i-a pus cuţitul la gât şi a furat din tejghea 40 de lei şi trei cartoane de ţigări, în valoare de 200 de lei. La un moment dat, barmanul a reuşit să acţioneze butonul de panică, iar Prinţu a fost imobilizat de mai mulţi agenţi de pază. La rândul lor, cei doi agenţi de pază care l-au prins poartă, şi ei, nume sugestive, unul fiind Daniel Tizu, iar celălalt Emil Buzăeanu. Audiat de instanţă, tânărul a negat toate faptele de care a fost acuzat. Nu a recunoscut nici prima tentativă de tâlhărie, eşuată, şi nici cele trei „succese" pe care le-a avut ulterior. Totuşi, singura explicaţie pe care a putut-o oferi în legătură cu imaginile de pe camerele de luat vederi în care a fost că este posibil ca acestea să fi fost „trucate pe calculator". Mai mult chiar, acesta a susţinut că, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2007, s-ar fi aflat în vizită la un prieten, pe nume Chenan. Susţinerile sale, însă, nu au putut fi dovedite cu alte probe în afară de propriul cuvânt. Lesne de anticipat, instanţa nu i-a dat crezare. Pe 19 decembrie 2008, cu doar cinci zile înainte de ziua sa de naştere, Prinţu Zlate a fost condamnat de Judecătoria Constanţa, în total, la şapte ani de detenţie, pentru tâlhărie, şi la plata a 850 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată. Pe parcursul procesului penal, Prinţu a fost eliberat, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Împotriva sentinţei de condamnare, Zlate a declarat apel, însă Tribunalul Constanţa l-a respins, ca nefondat. În prezent, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel, instanţa care va pronunţa o soluţie definitivă în cauză. Procesul se va judeca pe 16 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii