Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre colegi, Chebuţiu, Coriolan Preda şi Said Baaklini Fostul director portuar Bogatu, trimis în judecată din greşeală

ro

17 Jan, 2013 22:18 4104 Marime text
03_greseala_-_said_baaklini.jpgVâlvă în lumea justiţiei! Judecaţi deja pentru fapte de corupţie, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Eugen Bogatu, Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, şi renumitul Said Baaklini s-au trezit din nou trimişi în judecată. Faptul a ieşit la iveală odată cu trimiterea în instanţă a ultimei părţi din controversatul dosar de corupţie „UCM Reşiţa".

Cazul a fost înregistrat tot la Judecătoria Sectorului 1, iar noutatea constă în doi acuzaţi care înainte nu figurau în proces, respectiv afaceriştii Rajef Sharif Mohammad şi Jean Yacoub. Totuşi, surse apropiate cazului spun că este vorba despre o greşeală, iar Bogatu, Baaklini, Preda şi Chebuţiu nu ar trebui să se regăsească în lista inculpaţilor, ei fiind deja judecaţi pentru faptele care li se impută. Din câte se pare, noile date ar fi fost introduse în urma unei erori a programului ECRIS în care sunt înscrise dosarele înregistrate în justiţia română. Astfel, pe Portalul instanţelor de judecată, noua cauză figurează cu numărul 883/299/2013, fiind înregistrat la data de 10 ianuarie şi cu prim termen la data de 13 februarie. Toate bune până aici, atâta doar că lista inculpaţilor, în loc să se oprească la Rajef Sharif Mohammad şi Jean Yacoub, continuă cu cei patru vechi acuzaţi, deşi aceştia nu au fost trimişi din nou în judecată de procurorii Anticorupţie, pentru că procesul este deja în plină desfăşurare, tot la Judecătoria Sectorului 1. Aceleaşi surse afirmă că, cel mai probabil, situaţia se va lămuri până la primul termen de judecată sau chiar înainte de acesta.

Oficial, de la procurori

În dosarul de corupţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut în sarcina lui Said Baaklini infracţiunile de tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior, în timp ce Chebuţiu este acuzat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Mai departe, Adrian Coriolan Preda este suspectat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. În sarcina lui Eugen Bogatu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii