Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria lui Mazare, amendata cu 45.000 de lei

ro

28 Oct, 2009 01:27 1751 Marime text

cap4.jpgAmenzile reprezintă o parte dintre măsurile dispuse în urma controlului Agenţiei Naţionale de Monitorizare şi Reglementare a Achiziţiilor Publice şi urmează să fie achitate din banii publici. Până la această oră, primarul nu a transmis ANRMAP procesul verbal de constatare a sancţiunii

Amenzi de 450 de milioane de lei vechi, care vor fi achitate din bani publici, mai precis, din banii constănţenilor, ca urmare a nerespectării legii privind achiziţiile publice, în legătură cu anumite contracte de publicitate acordate de primăria condusă de Radu Mazăre.

Acestea sunt doar câteva din măsurile dispuse în urma controlului efectuat de agenţii constatatori ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, la Primăria Municipiului Constanţa. Totuşi, până la această oră, reprezentanţii primăriei nu au transmis ANRMAP procesul verbal de constatare a sancţiunii, ce trebuia semnat şi parafat de Radu Mazăre. Iar asta, în contextul în care documentul a fost transmis administraţiei locale încă de la sfârşitul lunii septembrie. Concret, potrivit declaraţiilor consilierului Ioana Teodorescu, din cadrul ANRMAP, agenţii constatatori au părăsit sediul Primăriei Constanţa pe 25 septembrie, fără să fi reuşit să îi prezinte procesul verbal de sancţionare lui Radu Mazăre, pentru a fi semnat, dat fiind că acesta era plecat.

anrmap_radu_mazare.jpgÎntorşi din drum

Surpriză, însă. În timp ce se aflau pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, reprezentanţii ANRMAP au fost sunaţi de cei de la primărie, care le spuneau să se întoarcă din moment ce, culmea, tocmai apăruse primarul să semneze procesul verbal. Dată fiind distanţa deja parcursă, agenţii constatatorii nu s-au întors, ci au trimis documentul pe fax, în săptămâna imediat următoare. De atunci şi până în prezent, actul nu a fost trimis înapoi, cu semnătura şi parafa edilului. De fapt, nu a mai fost trimis deloc înapoi. Concret, este vorba despre două amenzi, una de 35.000 de lei şi cealaltă de 10.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea legii privind achiziţiile publice. Sancţiunile sunt adresate Primăriei Constanţa, aceasta urmând să achite contravaloarea lor din banii publici, mai precis, din cei ai constănţenilor. Iar aceasta, în condiţiile în care nu constănţenii au optat pentru încheierea contractelor de publicitate ale primăriei, pentru care a fost sancţionată instituţia. Şi nu e totul. Cele 450 de milioane de lei vechi reprezintă însă doar o parte dintre măsurile dispuse în urma faptelor pe care verificarea ANRMAP a scos-o la iveală. Totodată, potrivit sursei citate, raportul ANRMAP privind inspecţia de la Constanţa încă nu este finalizat. Controlul s-a desfăşurat la primărie, în perioada 21 - 25 septembrie şi a vizat contractele de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009, al căror obiect a fost reprezentat de „Servicii de publicitate/advertising". De menţionat că ANRMAP îşi exprimase interesul şi pentru „încredinţarea realizării Studiului de Fezabilitate a Proiectului Tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi 38134/15.06.2000". Pe parcursul controlului, agenţii constatatori au ţinut legătura cu unul dintre viceprimari, edilul Radu Mazăre nefiind prezent în primărie.

{mos_ri:Radu Mazare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dobi 29 Oct, 2009 12:23 primarul se distraza si hotii fac ce vor in primarie vezi protectia civila LUCA si TARAN fura de rup si nui vede nimeni vai de noi