Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poze cu presupusul lider al mafiei vietnameze? CSM verifică reputaţia unui judecător de la Înalta Curtea audiat în dosarul Portul

ro

01 Dec, 2012 00:00 2665 Marime text
03_port_-_iccj.jpgPlenul Consiliului Superior al Magistraturii va avea în atenţie, în şedinţa din data de 4 decembrie, Raportul Inspecţiei Judiciare privind verificarea îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie de către judecătorul Georgeta Barbălată, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală.

Amintim că, pe data de 27 iulie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat începerea urmăririi penale faţă de judecătorul Barbălată, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie.

„În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în data de 10 iulie Barbălată Georgeta, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a aflat de existenţa unei solicitări de autorizare a efectuării percheziţiilor domiciliare, formulată de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, învinuit într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, că este posibil ca domiciliul său să fie percheziţionat şi că ar putea să aibă probleme la DNA, legate de anumite «servicii» pe care le-ar fi făcut procurorilor Bălan George şi Sâmpetru Marcel", conform DNA. Organele de anchetă mai susţin că, „procedând în acest mod, judecătoarea Barbălată Georgeta i-a asigurat învinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare, ce ar fi putut constitui mijloace de probă, îngreunând astfel urmărirea penală".

Magistratul Barbălată a fost audiat şi în dosarul „Portul", cauză în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de câteva zeci de inculpaţi pentru presupuse infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import - export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale din Constanţa. Motivul: într-un calculator al SC Container Clearance Services SRL, unde administrator a fost Cătălin Aurelin Pilcă, organele de anchetă ar fi găsit poze cu Georgeta Barbălată alături de vietnamezul Hoa Le Duc, suspectat că ar fi liderul mafiei vietnameze care acţionează în Europa de sud-est.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii