Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Popa cu apucaturi de drac

ro

29 Aug, 2002 00:00 1051 Marime text

Slujitorul Domnului - hot la drumul mare

De cateva zile, la sediul Politiei Municipiului Constanta a inceput sa ploua cu sesizari privind atacuri asupra femeilor, si toate in lifturi ale unor blocuri din zona Casei de Cultura * Inarmat cu un cutit de bucatarie, talharul a sustras unei femei bunuri in valoare de peste patru milioane de lei * Prin metode specifice, dupa semnalmentele descrise de victime, politistii l-au identificat pe faptas # Acesta se numeste Daniel Lica si este preot la o parohie din judetul Braila * Popa declara ca, in timpul cand reclama femeile ca ar fi fost atacate, el se distra prin discoteca

Preceptele biblice, dupa care sunt pilduiti de catre inaltele fete bisericesti toti crestinii, spun printre altele ca nu este deloc bine sa ravnesti la bunul altuia. Ba, chiar, aceasta este una dintre cele zece porunci, pe care orice crestin este invatat, inca de mic, sa le respecte. Mai mult decat atat, lacomia este unul dintre marile pacate, din care se trag multe alte vicii. Biserica i-a invatat pe oamenii din toate timpurile sa nu caute bogatie materiala, pe pamant, ci bogatie spirituala, ca sa ajunga in rai. Numai ca nu intotdeauna crestinii respecta aceste precepte, ba uneori gasesti chiar fete bisericesti care le incalca grosolan, ajungand chiar in puscarie pentru tot felul de infractiuni, care - culmea - sunt savarsite, uneori chiar cu violenta, asupra enoriasilor. Si pentru ca in continuare vom relata despre grozaviile savarsite de un slujitor al Domnului asupra unor enoriase, mai ca ne vine sa spunem ca vechiul dicton despre imoralitatea unor preoti chiar ca trebuie adaptat de maniera "sa faci ce zice popa, nu ce face popa".

Lucru` dracu-n casa popii!

In ultimele trei-patru zile, la sediul Politiei Municipiului Constanta au aparut mai multe reclamatii privind savarsirea unor talharii asupra unor femei, si numai in lifturi. Toate victimele il descriau la fel, ca fiind un tanar cu varsta cuprinsa intre 28-30 de ani, cu barba roscata, tunsa scurt, de statura medie. Dupa semnalmente, prin metode specifice, politistii l-au depistat pe infractor, in timp ce acesta urmarea o tanara, pe care, probabil, intentiona sa o talhareasca. El a fost identificat dupa cele prezentate de una dintre victime, care reclamase politistilor ca un individ o atacase in lift si, sub amenintarea cutitului, ii luase suma de 1,5 milioane de lei si mai multe bijuterii din aur, valoarea prejudiciului ridicandu-se la peste patru milioane de lei. La scurt timp dupa depunerea de catre prima victima a plangerii, alte doua femei au reclamat politistilor ca un individ cu aceleasi semnalmente le atacase, tot in lift, si tot cu cutitul in mana, incercand sa le jefuiasca, dar din cauza galagiei facute de acestea, s-au alertat vecinii, talharul scapand cu fuga. Politistii au organizat o echipa de supraveghere care a impanzit zona blocurilor cu lifturi din preajma Casei de Cultura, unde fusesera atacate cele trei femei. Nu mica le-a fost mirarea oamenilor de ordine cand, dupa retinerea infractorului si trecerea la identificare, acestia au aflat ca individul se numeste Daniel Lica, are 28 de ani si este preot de profesie. In autoturismul lui au fost gasite, printre straiele preotesti, cutitul de bucatarie, folosit de talhar, si unul dintre inelele victimei. Preotul este absolvent al Facultatii de Teologie in 1997 si de atunci este slujitor al Domnului in satul Radu Voda, comuna Baraganu, judetul Braila. El este casatorit si are o fetita in varsta de cinci ani. Popa nu-si recunoaste vinovatia, declarand ca, in perioada in care reclamau femeile ca erau talharite, el se afla prin discoteci. Potrivit legii, lucratorii de politie il cerceteaza pe preot sub invinuirea de talharie si tentativa la infractiunea de talharie. Surse din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului ne-au declarat ca, pentru faptele savarsite, un asemenea preot risca sa fie exclus din randul prelatilor, aceasta daca se va dovedi ca s-a intamplat asa ceva, iar faptele vor fi dovedite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii