Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompieri, poliţişti şi jandarmi, acţiuni de verificare, după ora 23.00, în Constanţa!

ro

03 Feb, 2017 16:15 1800 Marime text
Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situaţiilor de urgenţă, în perioada 21-30 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective de alimentaţie publică cu afluenţă de persoane.
 
La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.
 
„Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 30 operatori economici, unde au fost constatate 190 deficienţe, dintre care şapte au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 180 sancţiuni contravenţionale (132 avertismente şi 48 amenzi), în cuantum de 67.000 lei.
 
Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.
 
Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.
 
De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.
 
Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 30 de acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Având în vedere faptul că perioadele de weekend se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, recomandăm administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:
  • - respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
  • - solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;
  • - preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să ateste securitatea beneficiarilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii