Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedepse, achitări şi un deces Judecătoria Constanţa a confiscat, ieri, peste 5 milioane de ţigări

ro

25 Nov, 2014 00:00 2749 Marime text
Cercetat şi trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Gheorghe Penică a fost condamnat, ieri, la pedeapsa de 1,4 ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru contrabandă asimilată, în forma continuată. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Constanţa, instanţă care l-a achitat pe bărbat pentru comiterea infracţiunii de speculă, ca urmare a dezincriminării faptei.
 
În aceeaşi cauză, Constantin Borlache a luat trei ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru contrabandă asimilată, în forma continuată. Mai departe, Gabriel Borlache a luat trei ani de închisoare, tot cu suspendare condiţionată, pentru contrabandă asimilată, în forma continuată. Lale Sali a fost achitat pentru speculă, ca urmare a dezincriminării faptei, însă Lale Sali a luat 1,8 ani de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă asimilată, în forma continuată. Baiazid Sali a fost achitat pentru speculă, ca urmare a dezincriminării faptei, însă a fost condamnat la pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru contrabandă asimilată, în forma continuată. Orhan Sali a fost achitat pentru speculă, ca urmare a dezincriminării faptei şi condamnat la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare pentru contrabandă asimilată, în formă continuată. Judecătoria Constanţa a încetat procesul penal pornit împotriva lui Ionel Simişanu, privind comiterea infracţiunii de contrabandă asimilată, în forma continuată, ca urmare a decesului acestuia.

Varol Bechiş a fost achitat pentru operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ca urmare a dezincriminării faptei, dar şi pentru comiterea infracţiunii de efectuare fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, ca urmare a dezincriminării faptei. Varol Bechiş a luat 1,6 ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi 6 luni pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Instanţa a contopit pedepsele principale aplicate, urmând ca Varol Bechiş să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Instanţa a mai dispus confiscarea a peste cinci milioane de ţigarete, a 420 de cartuşe calibrul 5,6 mm, a unei arme cu aer comprimat, a unui sistem de ochire pe principiul laser, marca Walther, şi a unei arbalete. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece de la comunicare. Amintim că, în cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat mai multe descinderi la diferite adrese din judeţele Constanţa şi Ialomiţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii