Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:49 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Prima soluție în dosar, pe 24 iunie. Urmează sentința în CMZ

ro

20 Jun, 2016 00:00 2520 Marime text
Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, se pregătește să anunțe prima sentință în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Pronunțarea a fost stabilită pentru data de 24 iunie.
 
Oricare va fi decizia instanței, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel București.
 
În cauză, fostul șef al CJC a fost acuzat de complicitate la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite, dar și de 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce Gâmbuţeanu a fost acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
În dosar, omul de afaceri Marian Turbatu este denunţător.
 
Tot săptămâna viitoare, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanța, se vor pronunța în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța. În cauză, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost condamnat la închisoare cu executare (3,6 ani). Decizia Curții de Apel Constanța va fi definitivă.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:
- dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1); 
- dosarul CMZ, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2); 
- dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3); 
- dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4);
- dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). 
 
Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, fostul CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii