Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmanii incep postul Ramazamului

ro

11 Aug, 2010 02:24 1791 Marime text
Începând cu 11 august, credincioşii confesiunii islamice vor intra, odată cu răsăritul soarelui, în postul aspru de primenire spirituală, morală şi trupească a celei de-a noua lună a anului islamic (higiri).

Sărbătoarea este considerată cea mai importantă şi sfântă pentru musulmani, numită şi luna postului, a fericirii, a iertării - Ramazan. Postul şi luna sfântă Ramazan durează 29 de zile, cele patru săptămâni fiind petrecute în abstinenţă totală şi rugăciuni. Pe întreaga perioadă a postului, credincioşii se abţin de la mâncare şi de la potolirea setei, de la răsăritul soarelui şi până la răsăritul primei stele pe bolta cerească, perioada diurnă fiind marcată de aceeaşi abstinenţă totală şi în privinţa relaţiilor intime sau a gândurilor necurate de orice natură. În toată perioada postului de Ramazan, geamiile şi moscheile de pretutindeni sunt deschise în fiecare noapte. Un moment important pentru credincioşii musulmani în perioada Lunii Ramazan este Noaptea de Kadîr (Kadîr Gecesi), celebrată anul acesta în noaptea de 5/6 septembrie. Tradiţia spune, de asemenea, că tot în această noapte, dorinţele sunt îndeplinite. Luna Ramazan se va încheia în noaptea de 8 septembrie, iar a doua zi vor debuta cele trei zile de sărbătoare - Ramazan Bayram. Muftiatul Cultului Musulman din România, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, adresează tuturor musulmanilor „Ramazan Ayi Hayrli ve Mübarek Olsun!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 11 Aug, 2010 12:20 cite milioane de euro ati mai furat de la buget,udtr udtatari muftiu piata cholei etc ? saracii va steapta ca prostii -ce spagi mai luati ptr meca?