Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migrant ucrainean, reţinut la Vama Veche

ro

04 Jun, 2013 00:00 1019 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean ucrainean care încerca să treacă ilegal frontiera cu Republica Bulgaria, prin zona verde, la adăpostul întunericului.

Cetăţeanul ucrainean intrase ilegal în România prin traversarea înot a Dunării şi intenţiona să ajungă în Franţa, pentru a se înrola în Legiunea Străină.
În data de 1 iunie, în jurul orei 23.20, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat prin sistemul optronic de supraveghere o persoană care se deplasa, la aproximativ 800 de metri de frontiera cu Republica Bulgaria, printr-un lan de floarea soarelui.
A fost constituită o echipă de intervenţie, care, prin metode specifice, a reţinut persoana la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră.
Cetăţeanul ucrainean nu a dorit iniţial să coopereze cu poliţiştii de frontieră, asupra sa nefiind găsite documente de identitate.

Cercetările au stabilit că respectivul cetăţean a venit din Republica Ucraina şi a traversat înot braţul Chilia al Dunării. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa pentru a se înrola în Legiunea Străină. A mai declarat că în călătoria sa s-a folosit de o busolă şi de o hartă a Europei.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmite cetăţeanului ucrainean actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat” şi „tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, respectiv art. 20, alin.1 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii