Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timiș Bărbat cercetat pentru trafic de migranți

ro

02 Aug, 2023 13:37 758 Marime text
  • În fapt, s-a reținut că în data de 1 august 2023, în scopul obținerii sumei de 50 euro pentru fiecare migrant, inculpatul ar fi transportat cu autoturismul, pe drumul DJ682 din județul Timiș, pe raza localității Dudeștii Vechi, cinci migranți, în scopul trecerii ulterioare de către aceștia, în mod fraudulos, a frontierei de stat a României, pentru a ajunge în Italia.
 
Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
 
În data de 1 august 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul I. L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, prevăzută de art. 263 alin. 1 și alin. 2 lit. a C. pen.
 
În fapt, s-a reținut că în data de 1 august 2023, în scopul obținerii sumei de 50 euro pentru fiecare migrant, inculpatul ar fi transportat cu autoturismul, pe drumul DJ682 din județul Timiș, pe raza localității Dudeștii Vechi, cinci migranți, în scopul trecerii ulterioare de către aceștia, în mod fraudulos, a frontierei de stat a României, pentru a ajunge în Italia.
 
Prin ordonanța procurorului din data 1 august 2023, față de inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.
 

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.


Citește și:

IPJ Constanța: Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite în cadrul acțiunii „Blocada”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii