Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Cetățean din Tadjikistan, depistat fără forme legale în Bistrița-Năsăud

ro

18 Oct, 2023 09:56 678 Marime text

Sursa foto: IGI

 
  • Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 41 de ani, cu şedere ilegală pe teritoriul României şi desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei.
 
Potrivit Inspectoratului pentru Imigrări (IGI), poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al Judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 17 octombrie a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa – Năsăud şi Inspectoratulu Judeţean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud,  pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.
 

„În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală şi desfăşurând activităţi lucrative fără aviz de muncă la o societate comercială din judeţul Bistriţa-Năsăud, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Tadjikistan”, declară IGI. 

 
Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile,  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.
 
Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile legale. Reprezentanții firmei au fost invitaţi, la o dată ulterioară, în vederea luării măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, mai subliniază sursa citată.
 
Citește și
Peste 3.400 de permise de ședere au fost emise de polițiștii de imigrări din Cluj în cele 9 luni ale acestui an
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii