Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai are un mandat la București Strutinsky, scos din arest şi trimis acasă în dosarul de la Constanța (rechizitoriu + referat DNA)

ro

06 May, 2015 00:00 1500 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre-Constantinescu, a fost eliberat, ieri, din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă şi a fost luată de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în dosarul în care Strutinsky a fost deferit Justiţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În ciuda deciziei preşedintelui Curţii de Apel Constanţa, Strutinsky rămâne după gratii. Şi asta pentru că el mai are un mandat de arestare în dosarul în care este cercetat alături de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa. În cauză, aproape de finele lunii trecute, judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca Radu Mazăre şi Strutinsky să rămână în arest. Bogdan a admis solicitarea Danei Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de prelungire a măsurii arestării preventive în dosarul celor doi. Soluţia a fost atacată de cei doi, cu contestaţie, aceasta urmând să se judece joi.
 
În cazul în care acţiunile lor vor fi acceptate, mâine, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky ar putea fi puşi în libertate.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii