Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:19 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Grădină, procuror la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, acuzată ca a lezat onoarea profesiei (documente)

ro

17 Nov, 2015 00:00 3171 Marime text


Inspecţia Judiciară a dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de procurorul Laura Valentina Grădină, care a plecat recent de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca la Parchetul Tribunalului Tulcea, unitate aflată în circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa .
 
Inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori susţin că Laura Grădină, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.
 
Urmează astfel ca Secţia pentru procurori a CSM să decidă modalitatea în care aceasta va răspunde pentru posibilele abateri, daca va fi cazul.
 
Acţiunea procurorilor de la Inspecţia Judiciară a fost pornită împotriva Laurei Grădină în data de 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte ca ea să îşi înceapă activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Mai exact, Laura Grădină şi-a început activitatea la această instanţă în data de 1 noiembrie 2015.

Comunicatul Inspecţiei Judiciare

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus, prin rezoluţia din 27 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de doamna Grădină Laura, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99, lit. c) «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii» din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată.
 
În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.
 
Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză“.

Ce avere şi ce interese are Laura Grădină

Conform celei mai recente declaraţii de avere, pusă la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, documentul fiind completat la data de 28 mai 2014, Laura Grădină nu are terenuri, clădiri, maşini, şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal cu o valoare însumată mai mare de 5.000 de euro.
 
Mai departe, Laura Grădină a mai consemnat că nu are conturi ori depozite bancare sau alte active producătoare de venituri nete, care, însumate, depăşesc echivalentul a 5.000 de euro pe an. În aceeaşi declaraţie de avere, procurorul a consemnat că în 2013 a luat de la BCR 12.000 de euro, scadenţa fiind stabilită în 2018.
 
În ceea ce priveşte veniturile salariale, Laura Grădină a trecut suma de 60.815 lei, sursa fiind Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
Conform propriilor consemnări, Laura Grădină nu are interese.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale procurorului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii