Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa cere să-i fie apărată reputaţia profesională

ro

13 Apr, 2016 00:00 932 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii va analiza raportul Inspecţiei Judiciare nr. 7205/IJ/1825/DIP/2015 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Valentina Laura Grădină, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, unitate aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
 
Raportul mai sus precizat va fi dezbătut de CSM în şedinţa de mâine.
 
În altă ordine de idei, la finele anului 2015, inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au anunţat dispunerea, „prin rezoluţia din 27 octombrie 2015, exercitării acţiunii disciplinare faţă de doamna Grădină Laura, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99, lit. c) - «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii» din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată“.
 
„În motivarea acţiunii disciplinare, s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză“, se mai arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii