Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Boreal, Tucan pune bariera ziua, iar noaptea, dispare

ro

07 Sep, 2007 00:00 1472 Marime text
1189108325.jpg

Firma Impact SA, care a construit cartierul de vile, nu a respectat una dintre conditiile impuse in autorizatie, aceea de realizare in zona a unui sens giratoriu, astfel incat traficul sa nu fie periclitat

Pe data de 3 septembrie, angajatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, escortati de mai multe echipaje ale politiei si jandarmilor, au blocat drumul catre ansamblul rezidential Boreal, racordat ilegal la DN 2A. Pentru aceste motive, in cadrul unei sedinte comune Prefectura, Primaria, DRDP si Serviciul Politiei Rutiere, in cursul saptamanii trecute, s-a decis ca se impun masuri drastice. Asa ca luni, 3 septembrie, accesul catre Boreal a fost blocat cu ajutorul unei bariere construite din mai multe glise prinse de stalpi in ciment. Locatarii cartierului s-au revoltat, incercand sa-i opreasca pe drumari si sa explice ca ei nu se fac vinovati pentru faptul ca firma constructoare nu si-a respectat obligatiile. A fost un nou prilej pentru Jean-Paul Tucan, directorul DRDP, de a demonstra ca habar nu are de ceea ce se petrece in institutia pe care o conduce. Desi actiunea de blocare a strazii Brest nr. 2, care duce la Boreal, era programata pentru ora 9.00, drumarii au aparut o ora si jumatate mai tarziu. Contactat telefonic de presa satula sa astepte, Jean-Paul Tucan a declarat senin ca oamenii sai sunt deja la fata locului. Zece minute mai tarziu, cand si-a facut aparitia la Boreal, a constatat ca, intr-adevar, se inselase si utilajele DRDP sunt inca pe drum. In fine, drumarii s-au apucat sa blocheze calea de acces, moment in care locuitorii cartierului s-au revoltat, amenintand ca vor darama bariera imediat cum fortele de ordine vor pleca de la fata locului. Lucru care, de altfel, s-a si intamplat. In dimineata zilei de 4 septembrie, bariera de la Boreal nu mai exista. Glisele fusesera scoase si zaceau alaturi, iar locuitorii ieseau linistiti cu masinile, in DN 2A, printre stalpii prinsi in ciment. Asa se face ca, Jean Paul Tucan, observand ca oamenii sai muncisera degeaba, a solicitat, printr-o adresa scrisa, din nou, sprijinul SPR, pentru ca bariera sa fie iar montata.

Tucan s-a suparat pe presa

Actiunea era prevazuta pentru aceeasi zi, la ora 11.00, cand glisele au fost din nou montate si accesul blocat. Numai ca, in ziua urmatoare, Tucan a avut prilejul sa constate ca jumatate din bariera fusese din nou scoasa. O parte din glise fusesera demontate si aruncate alaturi. In cursul zilei de ieri, reporterii nostri au incercat sa-l contacteze telefonic pe directorul DRDP, pentru a cere lamuriri cu privire la modul in care acesta vede, pe viitor, blocarea accesului catre Boreal, in conditiile in care locuitorii acestuia nu dau doi bani pe bariera lui. Suparat din pricina faptului ca fusese infatisat in presa intr-o lumina nu prea buna, Jean Paul Tucan a raspuns sec: "Sunt in sedinta. O sa vorbesc cu dumneavoastra peste doi - trei ani, cand o sa termin sedinta". Pe de alta parte, firma Impact SA, cea care a tras o teapa grosolana cumparatorilor de vile din ansamblul rezidential, a solicitat SPR un raspuns in cuprinsul caruia sa se precizeze baza legala care a permis blocarea strazii Brest nr. 2. Politistii de la Rutiera au precizat insa ca acest lucru nu tine de atributiile lor, iar singura institutie de la care pot cere lamuriri este DRDP.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii