Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Dolj Individ prins în flagrant când oferea mită, pentru a scăpa de dosarul penal pentru contrabandă

ro

24 Aug, 2020 12:03 1189 Marime text
  • Pentru a se asigura că va primi o soluție favorabilă în dosarul penal și că își va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofițerul de poliție în data de 21.08.2020, ocazie cu care i-a remis polițistului suma de 500 euro în scopul menționat, potrivit anchetatorilor.
Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat vineri, 21 august 2020, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 54 ani, în timp ce oferea suma de 500 euro unui ofițer de poliţie, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.
În fapt, la data de 23.07.2020, cu ocazia unui control efectuat la un magazin din zona Piața Gării din municipiul Craiova, o echipă de control formată din ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – S.I.C.E. a descoperit mai multe pachete de țigări netimbrate, sens în care administratorul i-a promis suma de 300 euro unuia dintre ofițerii de poliție pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în instrumentarea dosarului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru a-l favoriza ulterior în scopul continuării acestui gen de activități ilicite.
Ofițerul de poliție a refuzat propunerea administratorului societății, a sesizat, prin formularea unui denunț, unitatea de parchet competentăși a întocmit actele de constatare a infracțiunii.
Pentru a se asigura că va primi o soluție favorabilă în dosarul penal și că își va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofițerul de poliție în data de 21.08.2020, ocazie cu care i-a remis polițistului suma de 500 euro în scopul menționat.
Administratorul societății a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. La data de 22 august 2020, Tribunalul Dolj a dispus cercetarea acestuia în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii