Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prahova Dare de mită sesizată de un polițist la Call-center anticorupție

ro

27 Nov, 2023 15:33 857 Marime text
Sursa foto: Facebook
  • În cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie 2023, un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova a apelat sistemul Call-center anticorupție - 0800.806.806 sesizând faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a-l determina astfel să nu aplice măsurile legale.
 
În cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie 2023, un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova a apelat sistemul Call-center anticorupție - 0800.806.806 sesizând faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a-l determina astfel să nu aplice măsurile legale, transmite un comunicat din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Din cercetările efectuate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - SJA Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că agentul de poliție a oprit, pe DN 1B,  pe raza localității Bucov, un autoturism al cărui conducător auto depășise cu peste 50 km/h viteza legală aferentă sectorului de drum.
 
În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind refuzat de polițist.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
 
Față de inculpat, persoană în vârstă de 35 de ani din municipiul Buzău, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.

 
 
Citește și:
Colaborare România-Republica Moldova: Plan de acțiune în prevenirea corupției, încheiat între DGA și SPIA

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii