Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi binocluri confiscate Marfă contrafăcută de 140.000 de lei, descoperită în PTF Constanţa Sud Agigea

ro

12 Dec, 2014 00:00 1057 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind, în două containere sosite din China în PTF Constanţa Sud Agigea, 582 de jucării pentru copii şi 380 de binocluri, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 140.000 de lei dacă ar fi originale.
 

Astfel, în data de 9 decembrie, în intervalul orar 10.00 - 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
 
În urma controlului la primul container, au fost identificate 582 de jucării pentru copii (maşinuţe), iar în cel de-al doilea, au fost descoperite 380 de binocluri, toată marfa fiind susceptibilă a fi contrafăcută.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi care a fost evaluată la aproximativ 140.000 de lei dacă ar fi fost comercializată la preţul produselor originale, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 34 şi 39 de ani, domiciliaţi în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii