Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 01 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Aproape o mie de jucării, confiscate în Portul Constanța

ro

14 Jan, 2020 09:41 1677 Marime text
În luna decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza localității Bălți, Republica Moldova.
 
În urma controlului, au fost descoperite 960 jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 13.01.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
 
De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este o femeie, cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani.
 
Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 104.780 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursă foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii