Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:51 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Jucării contrafăcute şi lenjerii de pat, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

04 Nov, 2016 12:52 1181 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în trei containere sosite în portul Constanţa Sud Agigea, pentru trei societăţi comerciale administrate de un cetăţean român, respectiv trei cetăţeni chinezi, peste 2.600 jucării şi 375 lenjerii de pat, ce purtau însemnele unor firme renumite, susceptibile a fi contrafăcute, informează un comunicat al Gărzii de Coastă Constanţa.
 
În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti,  administrată de un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani.
 
În urma controlului au fost descoperite 648 de mașinuțe de jucărie, ce purtau însemnele unor firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 64.800 lei dacă ar fi fost originale.
 
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un alt container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov, administrată de un cetăţean chinez, în vârstă de 35 de ani.
 
În urma controlului au fost descoperite 1.980 de mașinuțe de jucărie, care purtau însemnele unor firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 139.200 lei dacă ar fi fost originale.
 
Şi ieri, în urma controlului amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov, administrată de doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 51 de ani, respectiv 52 de ani, au fost descoperite 375 lenjerii de pat, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 150.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
În toate cele trei cazuri, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii