Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:27 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întreţinerea străzilor din Constanţa Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, judecat în stare de arest la domiciliu (rechizitoriu + document)

ro

11 Jul, 2015 00:00 836 Marime text
Tribunalul Bucureşti a decis ca afaceristul israelian Avraham Morgenstern să rămână în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
Morgenstern este judecat în stare de arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Mai exact, afaceristul a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform cărora, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Cele trei contracte sunt: proiectarea și execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente“ - Campus Social „Henri Coandă“, „Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa“ şi „Lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din municipiul Constanţa, inclusiv marcaje“. Mai mult decât atât, „în aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, conform celor de la Anticorupţie.
 
De menţionat că Morgenstern este cercetat sub control judiciar şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Comunicatele DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii