Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspector din Primăria Eforie, judecat pentru corupţie

ro

30 Nov, 2012 02:57 1961 Marime text
Marius Pavalachi, inspector în cadrul Serviciul Control al Primăriei Eforie, a fost trimis în judecată pentru corupţie. Alături de acesta, în faţa magistraţilor au mai ajuns Bogdan Dan, Constantin Custură, Iulian Ionuţ Smoc, Cornel Vaşadi şi Victor Ceoromela. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 19 decembrie, pentru respectarea dreptului la apărare al celor mai sus precizaţi.

Conform ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, unii dintre inculpaţi cereau bani, în lei şi în valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival. Ofiţerii de la Anticorpuţie susţin că, la data de 26 iunie, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie doi cetăţeni „pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă".

„Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui P.M, inspector în cadrul Primăriei Eforie, şef Serviciu Control, facilitează încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro pentru fiecare spaţiu închiriat", se mai arata în informarea organelor de anchetă. În aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a delegat ofiţerii Anticorupţie să desfăşoare activităţi specifice, iar în urma cercetărilor s-ar fi stabilit că cei doi bărbaţi, împreună cu alţi doi cetăţeni racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui Marius Pavalachi. Pe data de 2 iulie, ofiţerii DGA susţin că i-au prins în flagrant în timp ce primeau 3.800 de euro şi 18.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii