Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre definitivă în dosarul fostei conduceri a PP-DD Constanţa

ro

29 Aug, 2016 00:00 1168 Marime text
 

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de Nicolae Aldea şi Mariana Ciuciuleacă pe o durată de 60 de zile. Decizia este definitivă.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În octombrie 2014, judecătoarea Antoneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, a decis ca Nicolae Aldea, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie şi şantaj, să primească 14 ani de detenţie, iar Ciuciuleacă - zece ani.
 
Judecaţi în aceeaşi cauză, Valentina Stănculescu a luat cinci ani de închisoare, Haralambie Budea a primit 3,8 ani, iar Silviu Costel Iordache a fost condamnat la 2,6 ani. Mai departe, în dosar, Eva Aldea a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi Iulieana Maxim - un an de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere.
 
Pedepsele au fost contestate la Curtea de Apel Bucureşti.
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, conform DIICOT Constanţa, Aldea şi Ciuciuleacă, sprijiniţi de alte persoane, ar fi creat un prejudiciu în valoare de două milioane de euro, bani care ar fi fost spălaţi prin diverse metode.

Ti-a placut articolul?

Comentarii