Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furturi şi tâlhării dejucate de poliţiştii constănţeni

ro

11 Jun, 2012 01:00 1258 Marime text

În urmă cu două zile, poliţiştii Secţiei 3 împreună cu lucrători ai Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 44 ani, din Bucureşti, care prin smulgere a deposedat-o pe o tânără din Năvodari, de o sacoşă în care se aflau mai multe obiecte de îmbrăcăminte. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate, cel în cauză fiind prezentat instanţei de judecată ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

În cursul aceleiaşi zile, ora 19.00, poliţiştii Secţiei 3 împreună cu lucrători ai Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 40 de ani, din Constanţa, a fost deposedată prin smulgere, de un lănţişor din aur de aproximativ trei grame pe care îl purta la gât. Au reuşit prinderea şi imobilizarea acestuia în apropierea locului în care s-a comis fapta, pe strada Traian, ulterior pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Un alt bărbat de 38 ani, din Mihail Kogălniceanu este cercetat de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, după ce a încercat să smulgă poşeta unei femei, la intrarea în scara blocului în care aceasta locuieşte, de pe strada Soveja, din municipiul Constanţa. Aceasta a opus rezistenţă, iar doi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier care se aflau în apropiere l-au imobilizat, predându-l ulterior poliţiştilor Secţiei 2. Pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, astăzi urmând a fi prezenta instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, la ora 04.40, poliţiştii din staţiunea Mamaia au fost sesizaţi de către un tânăr de 27 ani, din Iaşi, despre faptul că a fost acostat de un bărbat necunoscut, care l-a deposedat prin violenţă de un portmoneu ce conţinea suma de 600 de lei, un telefon mobil şi un ceas de mână. Demarând operativ cercetările, poliţiştii Biroului pentru Staţiunea Mamaia au reuşit în scurt timp de la sesizare, identificarea şi depistarea suspectului, în grupul sanitar al unui hotel aflat în apropierea locului comiterii faptei, unde acesta încerca să ascundă bunurile sustrase. Bunurile în valoare de 4.000 de lei au fost recuperate şi predate părţii vătămate, suspectul în vârstă de 18 ani, din Constanţa urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

La data de 9 iunie, ora 22.30, în baza unei informaţii, poliţiştii Secţiei 1 s-au deplasat operativ în parcarea din spatele unui bloc de pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, reuşind prinderea în flagrant a unui minor de 17 ani, care se afla într-un autoturism încercând să demonteze radio-cd-ul, cu ajutorul unei şurubelniţe. Geamul portierei dreapta faţă era spart, iar în imediata apropiere a autoturismului a fost observat un alt tânăr care a încercat să fugă dar a fost prins şi imobilizat de către poliţişti, asupra sa fiind găsite două şurubelniţe. Ambii suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă la furt calificat, prejudiciul creat fiind de 2.000 de lei. Tot la data de 9 iunie, ora 18.00, poliţiştii din Năvodari au prins în flagrant un tânăr de 21 ani, din comuna Lumina, în timp ce sustrăgea bunuri din grădina unui localnic. Prejudiciul în valoare de 100 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din Năvodari cu suspectul în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii