Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 17 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt masiv de carburant din aeroporturi Patru bărbaţi din Medgidia, luaţi pe sus şi duşi la audieri în Dâmboviţa (video)

ro

17 Feb, 2013 22:30 3487 Marime text
perchezitii-mascati.jpgPeste 1.000 de poliţişti au participat la o amplă acţiune menită să destructureze o grupare specializată în furtul de combustibil. Ieri, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, au desfăşurat 233 de percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti. De asemenea, au fost verificate şase societăţi comerciale, fiind puse în aplicare 241 de mandate de aducere.

În urma celor 233 de percheziţii efectuate ieri pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi din aeroporturile internaţionale „Henri Coandă" şi „Aurel Vlaicu" Bucureşti. Oficialii Poliţiei Române susţin că au fost ridicaţi aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului. De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate. IGPR ţine să precizeze că la acţiunea coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, desfăşurată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, DGPMB şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale. În judeţul Constanţa, oamenii legii au acţionat la Medgidia, de unde au ridicat patru bărbaţi. Aceştia au fost conduşi la audieri. De la o adresă din Medgidia au fost ridicată cantitatea de 700 de litri de motorină. De menţionat că monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne şi că acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Serviciului Român de Informaţii. Ieri dimineaţă, aproape de Ploieşti, una dintre maşinile organelor de anchetă a fost implicată într-un accident rutier. În urma evenimentului, trei poliţişti au ajuns la spital.

Ti-a placut articolul?

Comentarii