Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa, menţinut sub control judiciar (document + rechizitoriu)

ro

05 Aug, 2015 00:00 2669 Marime text
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel, dar şi de Daniel Grădinaru, vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, în dosarul în care Manolachi este judecat alături de Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, de Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, şi de Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General.
 
Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi condamnaţi în primă instanţă - Tribunalul Constanţa - la ani grei de închisoare. Sorin Florea şi Ciprian Mihail Fronea au fost condamnaţi la aproape trei ani, Dan Emil Manolachi s-a ales cu 6,8 ani, iar Eduard Cristian Tomescu a primit 2,8 ani.
 
Informarea DNA cu privire la acest dosar poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Într-o altă cauză penală, Manolachi este judecat de Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre.
 
În acest dosar, fostul ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa este suspectat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi de luare de mită.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Valentin Preda, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii