Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Un tânăr de 19 ani și un minor, acuzați de trafic de minori

ro

16 Jul, 2020 18:05 1345 Marime text
La data de 15.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C.A.I., în vârstă de 19 de ani, și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat minor, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2019, cei doi inculpați au recrutat două persoane vătămate minore, prim metoda loverboy, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora determinată de vârsta fragedă și le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, sens în care s-au implicat în închirierea unor apartamente în municipiul Iași pentru adăpostirea victimelor, postarea anunțurilor online, asigurarea protecției acestora și au beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victime din prostituție.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora 3 persoane au fost conduse la audieri.
La data de 16.07.2020, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.A.I. pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii