Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia finală, pe 27 mai Strutinsky ar putea fi pus în libertate de judecătoarea care l-a arestat preventiv (referat DNA + rechizitoriu)

ro

20 May, 2015 00:00 1537 Marime text
Omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, află, pe data de 27 mai, dacă va fi pus în libertate.
 
Cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, Strutinsky a atacat decizia Curții Supreme de Justiție a României, din data de 15 mai, când i-a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune.
 
Contestația omului de afaceri a fost trimisă spre soluționare, conform surselor noastre, judecătoarelor Florentina Dragomir și Luminița Zglimbea.
 
Decizia acestora va fi definitivă.
 
Amintim că Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă a României, a făcut parte din completul care a dispus, la începutul lunii aprilie, arestarea preventivă atât a lui Strutinsky, cât şi a lui Radu Ștefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanța.
 
Mai mult decât atât, la finele lunii trecute, Luminiţa Zglimbea i-a respins contestația lui Strutinsky formulată împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori.
 
Într-un alt dosar, Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată, pe data de 2 martie 2015, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Cauza în care Strutinsky se află în arest la domiciliu a fost trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
Altfel spus, dacă judecătoarele Florentina Dragomir și Luminița Zglimbea îi vor admite contestația omului de afaceri, acesta ar putea fi trimis acasă, săptămâna viitoare.

Citește și 

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Luminiţa Zglimbea a anulat mandatul de arestare a prim-procurorului Constantin Balaban

Sorin Strutinsky, azi în fața judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii