Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa şi dosarul cu prejudiciu estimat la 15 milioane de euro Curtea Supremă a României a respins acţiunea procurorilor Anticorupţie

ro

02 Aug, 2013 00:00 2756 Marime text
Nicolae Belba, acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, i-a „învins” pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care, de altfel, îl şi cercetează. Mai exact, prin intermediul unei decizii definitive, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis anularea măsurii preventive luate faţă de Nicolae Belba în dosarul în care acesta este bănuit că a încălcat legea.

Concret, pe data de 11 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis plângerea formulată de inculpatul Nicolae Belba împotriva ordonanţei nr. 54/P/2012 privind prelungirea obligării de a nu părăsi ţara, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie Secţia de Combatere a Corupţiei la data de 26 iunie. Pe cale de consecinţă, magistraţii au revocat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Fără succes! Judecătorii Curţii Supreme au menţinut decizia instanţei de judecată inferioare, hotărând, printr-o decizie definitivă, revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de Nicolae Belba. Acesta este cercetat de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză penală mai sunt cercetate, tot de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, şi alte persoane, cum ar fi Radu Nemeş, Guliu George, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, Dumitru Chirvăsitu, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, Andrei-Florin Jugănaru, administrator de fapt al SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi al SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti, Viorel Comăniță, fost director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Codruț Alexandru Marta, fostul şef de Cabinet al preşedinte ANAF şi Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF. În acest dosar, DNA susţine că a fost creat un prejudiciu de circa 15 milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii