Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean român, cercetat pentru trafic de migranți! Câți bani a cerut pentru a trece ilegal granița peste 30 de cetățeni străini

ro

08 Sep, 2023 12:18 871 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Poliția de FrontierăPrin ordonanța din data de 07.09.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de P.N.C., cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, faptă prevăzută de art. 263 alin. 1 și 2 lit. a), b) C.pen.

Potrivit procurorilor, s-a reținut că în data de 07.09.2023 cetățeanul roman P.N.C. a transportat, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu o autoutilitară, într-un  compartiment special amenajat, un număr de 32 cetățeni străini (cetățeni din India și Pakistan), în scopul obținerii ulterioare a unor foloase patrimoniale, respectiv a unei sume de bani cuprinse între 10.000 și 14.000 de euro pentru întregul transport al celor 32 de persoane.

„Cei 32 cetățeni străini au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în data de 07.09.2023, în Punctul de Trecere al Frontierei Cenad, ascunși în compartimentul special amenajat din autoutilitară.
Inculpatul P.N.C. a fost anterior trimis în judecată, într-un alt dosar penal, pentru comiterea unei alte infracțiuni de trafic de migranți.
La data de 07.09.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, iar în aceeași dată Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului P.N.C.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, luarea unei măsuri preventive, nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul fiind nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare“ - au mai precizta procurorii.

Citește și: 

IPJ ClujReținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migrați și complicitate la trafic de migranți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii