Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de migranți în Timiș. Un polițist a fost lovit cu mașina și proiectat pe capotă în timpul unei urmăriri

ro

27 Apr, 2022 15:23 1338 Marime text
Acțiuni ale polițiștilor, pe linie economică, foto: Poliția Sibiu
  • Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului M.G., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranți și ultraj.

Procurorii au reținut că, îndata de 09.04.2022, în intervalul orar 12:30-13:30, în scopul obținerii unui folos patrimonial, inculpatul M.G. ar fi transportat cu autoturismul, din proximitatea localității Pișchia până în municipiul Timișoara, șase migranți care ar fi trecut fraudulos frontiera de stat a României, în scopul de a ajunge ulterior, ilegal, în țări din vestul Europei, ocazie cu care, fiind urmărit de un echipaj al S.T.P.F. Timiș,care l-a surprins în flagrant, ar fi lovit cu autoturismul un agent de poliție aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și l-ar fi proiectat pe capotă, transportându-l astfel 30-40 de metri, cauzându-i leziuni pentru a căror vindecare au fost necesare 4 zile de îngriji medicale.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii