Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz de trafic de migranți în Timiș!

ro

21 Sep, 2023 16:17 808 Marime text

foto cu rol ilustrativ
Un nou caz de trafic de migranți a fost descoperit în Timiș, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului K.V.

Potrivit informațiilor furnizate de compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, inculpatul este acuzat că ar fi transportat ilegal 25 de migranți într-un autovehicul destinat transportului de mărfuri.

Mai multe detalii despre caz și măsurile luate de autorități în continuarea anchetei în rândurile de mai jos.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș: 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 În data de 20 septembrie 2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul K.V., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și alin.2 lit.b C.pen..

În fapt, s-a reținut că în data de 20 septembrie 2023, în jurul orei 00:10, inculpatul ar fi transportat cu un autovehicul destinat transportului de mărfuri, prin mijloace care pun în pericol viața, sănătatea și integritatea persoanelor, în Punctul de trecere a frontierei Cenad, pe sensul de ieșire din România, 25 migranți, în scopul ca aceștia să treacă ilegal frontiera de stat spre Europa de vest.

În data de 20 septembrie 2023, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.     
           
 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie- se arată în comunicat.



Citește și:

A transportat 12 migranți cu o autoutilitară! Iată pentru ce sumă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii