Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A transportat 12 migranți cu o autoutilitară! Iată pentru ce sumă

ro

18 Sep, 2023 15:34 769 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Poliția de Frontieră

Într-un comunicat oficial emis de Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, s-a anunțat că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat într-un caz de trafic de migranți.

Inculpatul, care se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, este acuzat că ar fi transportat ilegal 12 migranți în scopul obținerii unei sume de 10.000 euro.

Iată comunicatul de presă integral pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș: 

 Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului V.G.D., aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți.

În fapt a fost reținut că în data de 29 iulie 2023, în scopul obținerii sumei de 10.000 euro, inculpatul ar fi transportat 12 migranți cu o autoutilitară destinată transportului de mărfuri, în condiții care pun în pericol viața persoanelor, din zona localității Dumbrăvița din județul Timiș, până în punctul de trecere a frontierei Cenad, în scopul trecerii ulterioare de către aceștia, în mod fraudulos, a frontierei de stat a României, pentru a ajunge în țări din vestul Europei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.
      
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 Citește și: 

IPJ ClujReținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migrați și complicitate la trafic de migranți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii