Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide!“ Unul dintre dosarele procurorului Andrei Bodean, strămutat la Curtea de Apel Bucureşti

ro

12 Jun, 2015 00:00 2741 Marime text
Trei judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au decis strămutarea la Curtea de Apel Bucureşti a dosarului în care Corina Eugenia Jianu, fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile din Tribunalul Constanţa, a fost deferită Justiţiei de DNA. Iniţial, cauza a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 

Jianu a fost trimisă în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru abuz în serviciu (două infracţiuni), dar şi pentru luare de mită. Strămutarea a fost decisă de judecătoarele Lucia Rog, Lavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Curtea Supremă a României, la cererea formulată de fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile din Tribunalul Constanţa.
 
Reamintim că, potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, „la data de 19 octombrie 2010, în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia, care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în oraşul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“, potrivit celor de la Anticorupţie.
 
Comunicatul DNA privind prezenta cauză poate fi citit aici
 
În luna octombrie 2014, judecătoarea Lucia Rog a decis menţinerea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, sub control judiciar, hotărârea fiind luată în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Lavinia Lefterache a fost parte din completul de judecată care s-a pronunţat în dosarul de corupţie al ofiţerilor din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Lefterache şi Luciana Mera au decis scoaterea din arest preventiv a Elenei Udrea şi plasarea ei în stare de arest la domiciliu. De asemenea, Mera este cea care, alături de o colegă din Curtea Supremă, l-a condamnat pe Nelu Valentin Sandu, fost angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, la patru ani de detenţie.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Mera a făcut parte şi din completul care a menţinut-o în arest, în iulie 2014, pe Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, condamnată la Constanţa, în primă instanţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii