Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți constănțeni au fost amendați săptămâna trecută pentru că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea pe timpul nopții

ro

16 Nov, 2020 00:00 1193 Marime text
  • De la intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 52 din 05.11.2020, polițiștii din IPJ Constanța, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”, împreună cu polițiști locali au acționat în fiecare noapte, în intervalul orar 23.00 - 05.00, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Începând de luni, 9 noiembrie 2020, România a intrat în carantină parțială, având în vedere evoluția epidemiologică pe teritoriul țării noastre!
 
La nivel național, prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost introduse o serie de noi reguli/interdicții.
 
O serie de astfel de măsuri sunt prevăzute la articolul 4 din Hotărârea nr. 52 din 05.11 interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
 
Conform documentului mai sus precizat, prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și
locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată
de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează
călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa
persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

De la intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 52 din 05.11.2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”, împreună cu polițiști locali au acționat în fiecare noapte, în intervalul orar 23.00 - 05.00, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.
 
Astfel, au fost identificate și sancționate contravențional aproximativ 300 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.
 
Oficialii IPJ Constanța reamintesc că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
 
De asemenea, oamenii legii mai susțin că pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura, conform oficialilor IPJ Constanța.
.2020, potrivit căruia „în toate localitățile din România, se propune
 
Citește și
 
Motivele invocate de cei prinși fără declarația pe propria răspundere. Sute de persoane verificate la Constanța. Zeci de amenzi

Constanța
Rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile - 7.25. Localități în care incidența este 0

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii