Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de amanet, pradata in plina zi (galerie foto)

ro

29 Jul, 2009 02:43 2833 Marime text
cap_2.jpgDe groază, angajata societăţii nu a mai reuşit să acţioneze butonul de panică

Al cincilea jaf în miezul zilei, petrecut în aproximativ două luni, tot în centrul oraşului. Şi în acest caz, hoţii au reuşit să fugă cu bunurile sustrase. În mod suspect, jaful a fost comis, ca în situaţiile precedente, tot de către doi indivizi cu feţele acoperite.

Atacul a fost dat ieri după-amiază, în jurul orei 12.40, la casa de amanet aparţinând SC OK Credo Cons SRL, situată pe strada Mihai Viteazu, la numărul 68. Potrivit subinspectorului Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cei doi indivizi au dat buzna în casa de amanet, având capetele acoperite cu şepci şi glugi, cu gulerele bluzelor ridicate şi purtând mănuşi. Hoţii au forţat uşa de acces, din termopan, a ghişeului şi au pătruns înăuntru. La vederea celor doi, tânăra angajată a firmei s-a speriat şi nu a mai apucat să acţioneze butonul de panică, reuşind doar să fugă şi să se ascundă într-o dependinţă din spate. Cu toate că societatea beneficiază de serviciile unei firme de pază şi protecţie, şi este monitorizată în permanenţă, dat fiind că nu a fost acţionat butonul de panică, echipele de intervenţie nu au venit la faţa locului. Înainte să iasă din încăpere, fata a reuşit să vadă cu coada ochiului că unul dintre cei doi agresori ar fi ţinut un pistol în mână. Cu toate acestea, declaraţiile tinerei, la fel ca cele ale celorlalţi martori, sunt mai degrabă confuze, din cauza stării de şoc în care se află aceştia.

jaf_dorin_colidiuc.jpgMartori confuzi

Indivizii s-au îndreptat glonţ spre sertarul casieriei, de unde au furat circa 11.000 de lei şi mai multe bijuterii. Până la închiderea ediţiei, încă nu se stabilise cu exactitate valoarea bunurilor sustrase. În mai puţin de două minute, atacatorii au luat ce-au găsit şi s-au făcut nevăzuţi. Totuşi, martorii spun că, la ieşire, unuia dintre indivizi i-a căzut şapca de pe cap. De menţionat că, pe 16 martie 2009, casa de amanet a fost verificată de oamenii legii cu privire la respectarea cerinţelor de securitate şi nu s-au constatat nereguli la această unitate. Pe tot parcursul zilei de ieri, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat cercetarea de la faţa locului. Cazul a fost preluat de însuşi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Gigi Valentin Ştefan, care s-a deplasat imediat la locul comiterii faptei. Toţi martorii aflaţi în zonă la momentul respectiv au fost audiaţi de anchetatori, în căutarea chiar şi a celui mai mic indiciu care i-ar putea pune pe oamenii legii pe pista cea bună. De altfel, încă de la primele ore după comiterea jafului, anchetatorii stabiliseră deja un cerc de suspecţi. „La acest moment, nu putem avea certitudinea că s-ar fi urcat în vreo maşină şi au plecat, dat fiind că zona în care este situată casa de amanet este foarte circulată, fiind în centrul oraşului", a declarat comisarul şef Dorin Colidiuc, adjunctul IPJ Constanţa. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că acesta este cel de-al cincilea jaf comis în judeţul Constanţa în ultimele două luni, primul fiind cel de la sucursala Băncii Comerciale Carpatica, din zona Casei de Cultură. În cazul respectiv, doi suspecţi au fost arestaţi preventiv, fiind depistaţi la circa o lună de la comiterea faptei. Totuşi, în celelalte patru cazuri, nici până la acest moment oamenii legii nu au reuşit să strângă probe suficiente pentru a aduce hoţii în faţa instanţelor.

{mos_ri:jaf,casa amanet}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii