Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni desfasurate de jandarmi cu ocazia Zilei Drapelului

ro

25 Jun, 2010 03:36 1154 Marime text
Cu ocazia zilei de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

În acest sens, sâmbătă, cu începere de la ora 07.45, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va oficia slujba sfinţirii drapelului naţional, care va fi urmată de ceremonia arborării drapelului, în prezenţa conducerii şi a personalului aflat la sediul unităţii.

La ora 08.30, un pluton de onor format din 18 subofiţeri, un ofiţer şi garda port drapel vor fi prezenţi pe platoul din faţa Statului Major al Forţelor Navale, pentru a participa la manifestările organizate de autorităţi cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, formaţiunea de jandarmi va da onorul şi va participa apoi la defilarea gărzii de onoare. Printre oficialităţile prezente la eveniment se numără şi inspectorul-şef, locotenent colonel Marian Ureche.

În anul 1848, în Ţara Românească, tricolorul a devenit însemnul naţional, principalul element constitutiv al drapelului de stat. Guvernul revoluţionar, prin decretul nr.1 din 26 iunie 1848, a hotărât ca drapelul ţării să aibă trei culori: albastru, galben şi roşu, iar pe pânză să fie înscrise cuvintele „Dreptate, Frăţie".

În vederea marcării acestui moment, ziua de 26 iunie a fost proclamată prin legea nr. 96/1998 Ziua Drapelului Naţional al României. În această zi, autorităţile pregătesc evenimente având caracter cultural-educativ, iar unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale organizează ceremonii militare specifice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii