Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Săptămâna Prevenirii Criminalităţii IPJ Constanţa a vizitat elevii, pentru desfăşurarea unor activităţi interactive

ro

29 Sep, 2015 00:00 1024 Marime text
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în concordanţă cu lansarea evenimentului la nivel naţional, de către IGPR, a dat startul, ieri, Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ediţia a X-a, la Şcoala Gimnazială numărul 20 din municipiul Constanţa. Tema abordată este prevenirea victimizării minorilor. La lansarea evenimentului a participat conducerea IPJ Constanţa.
 
O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea elevilor şi a părinţilor sau a tutorilor acestora cu privire la măsurile de autoprotecţie cu ajutorul cărora se poate evita victimizarea minorilor.
 
Activităţile au fost desfăşurate în mod interactiv cu elevii şi au constat în prezentarea unor materiale informative pe tema propusă. În acelaşi timp, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de Ordine publică din cadrul Serviciului Rutier şi cu cei de la Proximitate, au desfăşurat activităţi specifice cu elevii din învăţământul primar din întreg judeţul Constanţa.
 
Întrucât influenţa anturajului şi comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor, poliţiştii le-au recomandat acestora să nu întârzie mult după terminarea cursurilor şcolare, să nu accepte invitaţia de a se urca în autovehiculele unor persoane necunoscute, să nu primească daruri de la astfel de persoane şi să nu dea relaţii despre programul de lucru al părinţilor, să nu se joace în locuri virane sau neluminate și să evite grupurile cu un comportament suspect.
 
De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii despre folosirea în condiţii de siguranţă a Internetului şi a reţelelor de socializare, despre pericolul părăsirii domiciliului şi a unităţii de învăţământ fără încuviinţarea părinţilor şi/sau a profesorilor şi despre necesitatea adoptării unui comportament prevăzător.
      
Poliţiştii constănţeni vor derula activităţi specifice şi în zilele următoare, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ediţia a X-a.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii