Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început procesul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă (rechizitoriu)

ro

15 Nov, 2014 00:00 1914 Marime text
Mircea Băsescu a declarat, ieri, în faţa magistraţilor, la Constanţa, că avocatul Pavel Abraham, apărătorul membrilor familiei lui Bercea Mondial, le-ar fi promis acestora un milion de euro dacă vor veni cu imagini compromiţătoare la adresa familiei Băsescu.
 

Ieri a început, la Constanţa, procesul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este judecat pentru trafic de influenţă, în dosarul presupusei mite primite de la membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
 
Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei şi Marian Adrian Căpăţînă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
 
Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-ar fi înjunghiat un nepot.
 
Marian Căpăţînă a recunoscut, în faţa magistraţilor constănţeni, că i-ar fi dat mită lui Mircea Băsescu. El a declarat însă că nu este vorba de 250.000 de euro, ci de 100.000. Intermediarul şpăgii a izbucnit în plâns în faţa judecătorilor, cărora le-a spus că Mircea Băsescu l-a asigurat că nu va păţi nimic.
 
Mircea Băsescu a susţinut în faţa judecătorilor că avocatul Pavel Abraham i-ar fi promis un milion de euro lui Bercea Mondial. În schimbul banilor, Bercea ar fi trebuit să îi dea înregistrări compromiţătoare cu Mircea Băsescu sau chiar cu preşedintele Traian Băsescu.
 
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. La termenul de ieri, avocaţii celor doi au cerut, din nou, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Instanţa a rămas în pronunţare. Următorul termen al procesului are loc pe 7 decembrie.
 
Rechizitoriul poate fi citit AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii