Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța, obligat de judecători să modifice o hotărâre de acum 30 de ani! (MINUTA)

ro

19 Apr, 2024 17:00 740 Marime text
  • Oamenii ar urma să primească de la Consiliul Local și 2.800 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată în proces.
Doi constănțeni obțin în instanță modificarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța de acum 30 de ani!
 
Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, care au obligat Consiliul Local Constanța să-și modifice propria hotărâre, adoptată în urmă cu nu mai puțin 29 de ani.
 
Acum, oamenii ar urma să primească de la Consiliul Local și 2.800 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată în proces.
 
Hotătârea Tribunalului poate fi însă atacată în recurs, la Curtea de Apel.
 
Conform deciziei judecătorilor, consilierii locali trebuie să modifice HCL 502/17.07.1995 urmând să treacă zona „Constanța Sud“ în loc de zona „Coiciu“, cum se consemnase acum 30 de ani.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului:
 
„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele (...) şi (...) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Obligă pârâtul să efectueze îndreptarea erorii materiale din cuprinsul HCLM Constanţa nr. 502/17.07.1995 în sensul menţionării corect, la rubrica „zona”, în loc de zona «Coicu» zona «Constanţa sud».
Obligă pârâtul la plata sumei de 2800 de lei către reclamante cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal“
 
Conform datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Costin Smarandi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal, vicepreședintele instanței.
 
Dosarul are indicativul 6871/118/2023, reclamante sunt Rodica Ionescu și Monica Sandu, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului în luna octombrie 2023 și are ca obiect „refuz soluționare cerere“.
 
Tribunalul a admis cererea reclamantelor și a decis ca hotărârea Consiliului Local Constanța de acum 29 de ani să fie modificată.
 
Procesul nu se termină însă aici, căci consilierii au la dispoziție un terem de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate pentru declararea recursului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Notificare pe Legea 10, respinsă după 20 de ani de Primarul Constanței! Tribunalul anulează dispoziția primarului „ca nelegală“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii