Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

69 la ISU Dobrogea Aproape 300 de oameni de la Frontiera Constanţa, puşi pe lista neagră?

ro

22 Apr, 2011 01:50 3030 Marime text
disponibilizari_pompieri_02.jpgGradul de înzestrare cu tehnica de intervenţie din grupa „muncă operativă" din ISU Dobrogea este de 70,86% (necesar - 127, existent - 90, deficit - 37).

În ciuda faptului că este una dintre cele mai solicitate instituţii din judeţul Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea nu scapă de valul restructurărilor. De asemenea, reorganizarea va „lovi" şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa.

Dacă din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa ar putea rămâne fără servicii 35 de lucrători, numărul funcţiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea vizate de o posibilă restructurare este de 69. Surse bine informate din cadrul ISU ne-au declarat că cei din colimator provin din rândurile personalului civil, dar şi din cele ale sergenţilor voluntari. De menţionat că, înainte de presupusa restructurare, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor intra într-un proces menit să le evalueze competenţele.

disponibilizari_pompieri_31.jpgPotrivit ultimului bilanţ, ISU Dobrogea este înzestrat în proporţie de 59,17% faţă de prevederile tabelei de înzestrare cu tehnica de luptă, mijloace de transport şi motoutilaje specifice activităţii sectorului tehnic-utilaj. Din existentul de mijloace auto-moto, 50% au durata normată de exploatare depăşită (casare), prezentând o stare de uzură fizică şi morală avansată, ceea ce impune unităţii eforturi materiale şi financiare deosebite pentru repararea, întreţinerea şi exploatarea acestora. Până în prezent gradul de înzestrare cu tehnica de intervenţie din grupa „muncă operativă" este de 70,86% (necesar - 127, existent - 90, deficit - 37). Nu este de omis nici faptul că, în cursul anului trecut, pentru achiziţia de piese de schimb şi materiale de întreţinere a tehnicii de luptă s-au alocat credite bugetare în proporţie de 10% faţă de necesarul real. Altfel spus, în scurt timp, nu vom avea doar un ISU slab dotat ci şi mult subdimensionat. Potrivit unor voci din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, schemele destinate reducerilor de personal au fost deja întocmite şi trimise către Bucureşti. Ceea ce este mai şi grav, spun sursele noastre, cei puşi pe făraş fac parte din structurile operative, în timp ce numărul lucrătorilor aflaţi în spatele birourilor rămâne neschimbat. Astfel, de la Poliţia de Frontieră Constanţa ar fi puşi pe lista neagră 37 de ofiţeri, 187 de agenţi şi alţi 30 de lucrători din cadrul personalului contractual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii