Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wish list pentru 2023....ultimul model de iphone sau sănătate și momente cu familia?

ro

17 Dec, 2022 00:00 1610 Marime text

 
 
 
 Dacă nu v-ați făcut lista de dorințe pentru anul care o să vină, nu este timpul trecut. În multe liste figurează o casă nouă, o mașină nouă, un telefon la modă sau alte lucruri materiale care considerăm că ne vor aduce fericirea noul an. Puțini sunt aceia care în lista de dorințe pun accent pe momente de calitate și nu pe lucruri materiale.
 
De ce uităm să ne bucurăm zi de zi de lucrurile esențiale, dar pe care noi le considerăm mărunte? Că ne trezim sănătoși a doua zi, că ne putem bucura de lumina soarelui, că avem o familie frumoasă și multe altele. Se pare că în zilele noastre fericirea nu ne o mai  aduc decat elementele materiale.
 
Uităm să fim mulţumiţi că suntem sănătoşi, dar ne plângem că nu avem smartphone. Uităm să ne apreciem pe noi înşine şi să îi lăudăm pe cei din jur pentru calităţile morale, iar în schimb îi ascultăm pe alţii cum se laudă cu lucrurile materiale pe care le deţin. Și  aici greșim...și greșim mult. Însă ce păcat că nu conștientizăm acest lucru și permanentizăm în această stare.
 
Pierdem din vedere că obiectele materiale pe care le deținem nu ne definesc.  Esența noastră este cu totul și cu totul alta și se află în interiorul nostru nicidecum în mașină, telefon, apartament sau job.
 
Cu tristețe observ că mulți îşi trăiesc viaţa prin obiecte scumpe şi nu ştiu cum să savureze sentimentele. Partea tristă este că mulţi nu văd dincolo de lucrurile materiale şi îi invidiază pe cei care le dețin  ori se simt inferiori lor.
 
Nimic mai greșit! Familia, sănătate sunt de înlocuit. Nici parfumurile, nici hainele de marcă nu le pot substitui.
 
În ceea ce mă privește am înțeles că nu trebuie pus accent pe lucrurile materiale. În loc să fiu focusată pe aceste aspecte prefer să mă gândesc la evoluţia mea ca Om, să îi ajut pe cei din jur atunci când au nevoie, să îi admir pe cei demni şi să îi ignor pe cei ce-şi calcă peste principii pentru bani. Banii nu aduc fericirea, şi nici nu o cumpără gata făcută. 
 
Acum că vin cu pași repezi Sărbătorile, să începem să fim mai buni și să punem mai mult accent pe momente de calitate si nu pe elemente de natura materială. Să nu uităm să căutăm fericirea în lucruri mici! Trebuie doar să înveți să prețuiești fiecare moment, să te bucuri de ceea ce îți oferă viața. 


Citește și: Când privim coșul de cumpărături... ne cuprinde groaza
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii