Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Când privim coșul de cumpărături... ne cuprinde groaza

ro

26 Sep, 2022 00:00 1471 Marime text

 
 
 
Prețurile în România au explodat și asta nu mai este un secret pentru nimeni. Indiferent că te referi la alimente de bază, haine, produse de îngrijire sau de curățenie, prețurile....au explodat de-a dreptul!
 
 
Dacă mai ești și fumător...e clar ca ghinionul prețurilor de urmărește. Ai poftă de pește...dar...te răzgândești, și ca să ieși mai ieftin, te gândești că multe poți face și din cartofi. Hmmmm...te cam înșeli dacă gândești așa. Prețul cartofilor a crescut cu 54%.
 

Dar... cu toate astea te hotărăști să pleci la piață, îți faci o lista pe foaie sau în telefon și mergi să vezi ce poți lua de pe ea. Ajungi la raionul de legume și fructe. Ai pe listă avocado, ananas, că na, e necesar să mâncăm sănătos. Dar pus față în față cu scorurile de la raft, te mulțumești cu niște mere. Mergi mai departe cu speranța că poate, poate, poți lua ceva din ce ți-ai propus. Ajungi la raionul de brânzeturi. Unde...ce să vezi, dai față în față cu alte scumpiri!
 
Frustrarea ta crește progresiv. Lista pare să devină un vis cam greu de transpus în realitate. Nu renunți însă! La raionul de carne pare aglomerat. Te decizi să-l ocololești. Să fim serioși! Nu-l ocolești pentru că e aglomerat și , sincer vorbind, îl ocolești pentru că îți este teama de ce prețuri ai putea descoperi după valul de scumpiri. Și...mergi la cosmestice.
 
 
Ai multe de luat la capitolul asta pe listă, dar, și de această dată, te mulțumești cu strictul necesar și pui în așteptare multe din cele pe care le doreai în coș. Mai devreme decât de obicei, finalizezi sesiune de cumpărături cu un gust amar și....cu portofelul aproape gol. Ce ai cumpărat? Mai nimic...însă...banii vin, banii pleacă. Trăim în România, iar asta....ne consumă toți banii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii