Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Numai proștii nu se răzgândesc” Mic îndreptar de aforisme pentru tratarea inconsecvenței!

ro

29 Oct, 2023 17:00 1618 Marime text


 
  •  Prins în off-said cu diverse promisiuni neonorate, primarul Vergil Chițac și-a îmbogățit vocabularul cu expresia: „numai proștii nu se răzgândesc”!
  • O folosește ori de câte ori n-are argumente solide, ca pe-o fină ironie, vrând să pară că deține adevărul absolut despre inteligență și prostie, despre bine și rău, superioritate și inferioritate, alb și negru
  • În realitate, dânsul se scaldă într-o zonă cam gri iar acest gen de discurs nu-l va transforma într-o figură pitorească, tocmai bună să adune voturi de la „proști”!
  • „Numai proștii nu se răzgândesc” - ar putea fi un slogan electoral care i se potrivește mănușă, privind retrospectiv spre cariera sa politică

 
 
 

Prins în off-said cu diverse promisiuni neonorate, primarul Vergil Chițac și-a îmbogățit vocabularul cu o vorbă de duh cam necurată (n.r. nu poate fi catalogată glumă rafinată) -  „numai proștii nu se răzgândesc”!

O folosește ori de câte ori n-are argumente solide, ca pe-o fină ironie, vrând să pară că deține adevărul absolut despre inteligență și prostie, despre bine și rău, superioritate și inferioritate, alb și negru.

În realitate, după cum singur recunoaște suferă de inconsecvență, stare de fapt care îl situează într-o zonă cam gri. Nu știu dacă turnatul cenușei în cap în anul III de mandat îl va transforma peste noapte într-o figură pitorească, tocmai bună să adune voturi de la „proști”! Om vedea!

Privind retrospectiv spre cariera politică a domniei sale, admit că acest cameleonism ar putea fi un slogan electoral care i se potrivește mănușă.

Și las aici doar câteva exemple...

A criticat fosta administrație pentru ca o dată ajuns primar să procedeze la fel, a băgat în izolare de Covid-19 aproape tot Guvernul României, după ce amiralul, senator la vremea respectivă, nega vehement informația, vorbind despre „o simplă răceală”, s-a bălăcărit cu peneliștii, ba le-a făcut și plângere penală pentru ca apoi să se râzgândească și să accepte să le fie candidat la primărie, tot în calitate de senator a catalogat proiectul privind tehnologizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie primară a energiei termice drept o „petardă electorală“ iar ajuns primar a încuviințat și el protocolul cu USR  în Consiliul Local pentru ca trei ani mai târziu să le revoce viceprimarul.

Încă una de anul acesta. În iulie ieșea din DNA Constanța declarând că audierea sa nu are legătură cu o achiție făcută de primărie pe care o conduce. Câteva ore mai mai târziu, DNA anunța printr-un comunicat că Vergil Chițac este urmărit penal pentru abuz în serviciu (n.r. în dosarul organizării UIM XCAT World Championship Constanta 2023).

Tot candidatul Chițac promitea transport gratuit în municipiul Constanța. În antiteză, primarul Chițac ne spune că actualul buget nu permite.

Deh, de promis a promis multe, dar mai răbdăm și noi până la scadență, când unii se vor răzgândi iar alții vor răzbubui !

Concluzia – n-ar fi chiar atât de greșit să rămână pe „răzgândeală și inconsecvență"  fiindcă impostura/minciuna sunt infinit mai greu de dezamorsat, chiar dacă „prostia nu e un handicap în politică” (n.r. Napoleon Bonaparte).

Și ca să ne păstrăm tonul anecdotic de duminică, îi reamintesc domnului primar și un proverb neaoș românesc, care spune că :„unde-i multă minte este și prostie pe măsură”!

Cât despre ăia mulți și proști care votează… fără ei, deştepţii, chiar și ăia cu pensii speciale ar muri de foame! (n.r. adaptare după Camil Petrescu).
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Închisoarea părinților!

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii