Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea scindare a României

ro

22 Mar, 2021 00:00 3040 Marime text

Proteste, pro-vaccin, anti-vaccin, conspirație, presă plătită, manipulare, decese, nu mai există gripă. Cam astea sunt cuvintele cel mai des întâlnite în luptele de pe câmpul de luptă Facebook. Sincer, nu am auzit să se certe doi oameni pe existența virusului pe stradă. Dar nici să își dea direct cu toporul în cap.

Dar, da. Există două tabere, ambele la fel de înflăcărate. Există cei care cred în virus și în vaccin. Aceia merg pe dovezi și pe studii medicale în conversațiile purtate și de obicei jignesc cu ușurință orice persoană care nu reușesc să se ridice la nivelul lor. Sunt puțini aceia care se ceartă vehement. Am urmărit în ultimul timp mai multe postări și am încercat să mă cert cu diverși prin această tehnică și vreau să spun că am fost abordată în privat de diverse persoane necunoscute, care au început să mă amenințe și să lanseze dorințe de moarte lentă către toată familia mea. Am înțeles că așa funcționează internetul de când am luat contact cu el, de când eram copil

Există apoi anti-vaxxerii. Aceștia sunt de când a apărut primul vaccin pe pământ. De fapt, mulți sunt aici de când shamanii încercau să vindece oamenii, iar ei erau vânătorii din trib, care nu credeau în altceva decât ce aveau ei. Da, acum ei consideră că vaccinul e moarte lentă, că nu există studii. Că vaccinul e făcut să ne controleze, că toți care susțin vaccinul să plătiți de Noua Ordine Mondială și tot așa.

Partea cea mai tristă este că nu vorbim aici de o chestie locală. Aceste curente sunt în toată lumea. Crează instabilitate și scade încrederea în autorități. Ceea ce cauzează proteste, grevă, revolte, presiune politică, criză economică. Instabilitatea nu e bună niciodată. Oricum, sunt absolut convinsă că nu se vor liniști lucrurile prea curând.

Am văzut că au fost câteva proteste cu câteva sute de persoane în mai multe orașe din țară. Acestea sunt conduse de câțiva lideri de opinie pentru grupul anti-vaxxerilor. Faptul că au și funcție politică denotă o ridicată lipsă de cunoștință politică. Susținerea instabilității va împinge România într-o eventuală criză economică de proporții. Deja observăm mici semne ale acesteia – creșterea inflației, băncile acordă credite cu o lejeritate ridicată – ceea ce înseamnă că gradul de îndatorare va crește, iar într-o eventuală criză vom avea parte de situații dramatice. Totodată, puterea de cumpărare scade, salariul minim nu crește, însă prețurile da. Creșterea inflației și a prețurilor se datorează liberalizării pieței energetice, ceea ce a dus la o ușoară creștere a prețului energiei electrice, ceea ce a dus la creșterea prețurilor peste tot.

Da, pro-vaccin sau anti-vaccin, cu toții avem de suferit din acest război inutil purtat între tabere.


Să fim sănătoși!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii